Garancia: Az egyes termékekre vonatkozó garanciális feltételek, az adott termék oldalán, a ‘Garancia’ fül alatt található.

Garanciáról bővebben

A garanciális csere igény nem érvényesíthető, az alabbi esetekben:
– Ha a sérülés nem rendeltetésszerű használatból, vagy hanyag kezelésből fakad (ütés, karcolás, kopás). Kérjük, tekintse meg ezen oldal alján az ékszerápolási szabályokat.
– Az általános mindennapi használatból fakadó kopás, karcolódás után nem lehet jótállást érvényesíteni.
– Ha a teméket nem az Eladó által meghatározott helyen probálja javíttatni vagy bárminemű változtatást végezni.

Bármilyen panaszt, fogyasztói kifogást a info@niuni.eu email címen terjeszthet elő.

Garanciális csere lehetőségek:

Poliamid-, szatén zsinór
Garanciális zsinór csere lehetőségek a kézhez kapástól számított:
9 hónapon belül – feslés, fakulás, szöszösödés, kinyúlás;
3 hónapon belül – készítési hiba (csomó kibomlás, laza csomó);
1 hónapon belül – anyaghiba (színeresztés, szövéshiba)

Nem garanciális zsinór cserére díj ellenében bármikor van lehetőség.

Ezüst anyagú medálok, charm-ok, gyöngyök, láncok
A zsinóros karkötők felvételénél gondosan ügyeljünk arra, hogy a zsinórok húzásával nehogy túl nagy erőt fejtsünk ki a medálok felszínére, széleire, mert eldeformálódhatnak, eltörhetnek, melyre az Eladó garanciát vállalni nem tud.

Arany, illetve rosé arany bevonatú ezüstön a bevonat idővel kophat, illetve ha folyamatos dörzsölésnek, karcolásnak van kitéve (pl Swarovski gyönggyel), ezért tanácsos odafigyelni, hogy a bevonatos ékszerek ne érintkezzenek szorosan más ékszerrel, órával, mert erre az Eladó garanciát vállalni nem tud.
Az ezüstön természetes módon is, a levegőben lévő kén miatt, illetve különböző, akár a bőrből kioldódó anyagok (egyénfüggő, gyógyszer is befolyásolhatja), gőzök, kemikáliák hatására fekete réteg képződik, mely vékony állapotában akár házilag is letisztítható. Az ezüst tárolása ezért légmentesen (pl önzáródó tasak), megtisztított állapotban ajánlott, illetve kerülendő a kozmetikumokkal, termálvízzel, klórral való érintkezése.

A zsinóros karkötők felvételénél gondosan ügyeljünk arra, hogy a zsinórok húzásával nehogy túl nagy erőt fejtsünk ki a medálok felszínére, széleire, mert eldeformálódhatnak, eltörhetnek, melyre az Eladó garanciát vállalni nem tud.
Arany, illetve rosé arany bevonatú ezüstön a bevonat idővel kophat, illetve ha folyamatos dörzsölésnek, karcolásnak van kitéve (pl Swarovski gyönggyel), ezért tanácsos odafigyelni, hogy a bevonatos ékszerek ne érintkezzenek szorosan más ékszerrel, órával, mert erre az Eladó garanciát vállalni nem tud.

Swarovski gyöngyös karkötők
A metál színű (Rose Gold 2x, Crystal CAL 2x, Aurum 2x) Swarovski gyöngyökön más ékszer mellett hordva –tapasztalataink alapján– csak több hónap után jelentek meg apró kopások az élek mentén, melyre az Eladó garanciát vállalni nem tud.
Az opál színű Swarovski gyöngyökön –tapasztalataink alapján– csak több hónap után jelenhetnek meg (alig látható) kopások az élek mentén, melyre az Eladó garanciát vállalni nem tud.

Miyuki gyöngyös karkötők
A Miyuki Delica (11/0) üveggyöngy anyagából kifolyólag mérsékelten rugalmas, illetve színenként eltérő színtartósságú lehet. A nagy színválasztékból igyekeztünk tartósabb típusokat összeválogatni, de az egyéni hordási szokásoktól/körülményektől függően változhat a gyöngyök tartóssága, melyre az Eladó garanciát vállalni nem tud.
Garanciális zsinór cserére csak indokolt esetben, a kézhez kapástól számított 2 hónapon belül van lehetőség. Nem garanciális esetben: díj ellenében bármikor.

Gyöngyház anyagú medálok és charm-ok
A gyöngyház anyag a kagylók héjának belső rétege. Fő ismertetőjele a színjátszás, amit a héj szöveti szerkezete ez annak fénytörése eredményez, ezért a gyöngyház medálok természetüknél fogva egyediek. Mintázatuk, fényük, színük kissé eltérhet. 

Indián csomózott karkötők
A karkötő anyagából kifolyólag bolyhosodás előfordulhat, melyre az Eladó garanciát vállalni nem tud, illetve garanciális cserére csak indokolt esetben, a kézhez kapástól számítva 1 hónapon belül van lehetőség.

Ékszerápolás és helyes használat

Az ezüst szulfidálódik, ami egy feketés réteg képződése az ékszeren. Ez egy természetes folyamat, ami a körülmények függvényében lassan és gyorsan, illetve részlegesen is kialakulhat. Pár lehetséges tényező:

  • bőrből kioldódó anyagok (egyénfüggőek, gyógyszer, kozmetikum is befolyásolhatja);
  • takarítás, mosogatás közben felszabaduló gőzök, gázok;
  • termálvíz
  • iszap/agyagpakolás/sampon/kozmetikum kéntartalma;
  • forgalmasabb helyen a levegő összetétele, magasabb kéntartalma.

Ezek alapján akár használat nélkül is bekövetkezhet a szulfidálódás, ezért ha nincs használatban az ékszer, megtisztítva, légmentesen zárt, száraz helyen (pl. önzáródó tasak) kell tárolni.

A zsinóros karkötők felvételénél gondosan ügyeljünk arra, hogy a zsinórok húzásával nehogy túl nagy erőt fejtsünk ki a medálok felszínére, széleire, mert eldeformálódhatnak, eltörhetnek.

Az ezüst puha anyag, melyen -tükörfényesre polírozott kivitel esetén- a megjelenő karcok feltűnőek lehetnek, illetve az arany, rosé arany bevonatú ezüstön a bevonat idővel kophat, ha folyamatos dörzsölésnek, karcolásnak van kitéve (pl Swarovski gyönggyel), ezért tanácsos odafigyelni, hogy a bevonatos ékszerek ne érintkezzenek szorosan más ékszerrel, órával, vagy akár mandzsettával.

Elállási jog gyakorlásának menete

A Vásárlónak jogában áll a vásárlástól való elállás, a csomag átvételétől számított 30 napon belül. Erről a határidőn belül tájékoztatnia kell az Eladót az info@niuni.eu címen, vagy a termék visszaküldésének alkalmával elállási nyilatkozatot kell mellékelnie. Az elállási jog nem érvényesíthető a gravírral ellátott termékekre, illetve a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § (1) bekezdés e) pontja alapján higiéniai okokból a fülbevalókra.

A vásárlástól való elálláskor a nem kívánt terméket küldje vissza a következő címre:
Modolean Kft.
Mozaik utca 6.
1033 Budapest
Magyarország

A Vásárló köteles a visszajuttatás költségeit állni, amennyiben hibátlan terméket küld vissza. A visszaküldés során, a csomag esetleges elvesztéséért, vagy megsérüléséért felelősséget az Eladó vállalni nem tud. A Vásárló felelőssége gondosan becsomagolni és a megfelelő formában postára adni. Amennyiben utánvétesen érkezik a csomag, nem kerül átvételre.

Az Eladó a visszaérkező csomag kibontását videófelvételen dokumentálja, mely bizonyító erejű, és 3 hónapig tárolásra kerül. Ha a videón rögzítettek szerint az elállási jog alapján visszaszállított áru nincs kifogástalan, újra eladható állapotban, akkor a Vásárló kártérítésre kötelezhető.

Az Eladó kötelezettségei elállás esetén

  • Az Eladó mielőbb, de a visszaküldött áru kézhez kapásától számított 14 napon belül visszatéríti a Vásárló által megfizetett összeget, beleértve adott esetben a szállítás költségeit is,  amennyiben a termék eredeti állapotában és csomagolásában, hiánytalan mennyiségi, minőségi állapotában került vissza az Eladóhoz. Az Eladó a visszatérítést online, a fogyasztó által az eredeti ügylet során használt számlára utalja vissza, illetve ha a fizetés utánvétellel történt, akkor a Vásárló által megadott számlára történik a visszautalás.
  • Amennyiben a Vásárló kifejezetten a legkevésbé költséges szokásos szállítási módtól eltérő szállítási módot választ, az Eladó nem köteles visszatéríteni az ebből eredő többletköltségeket.
  • Az Eladó – amennyiben nem vállalta, hogy az árut maga szállítja vissza – mindaddig visszatarthatja a visszatérítést, amíg vissza nem kapta az árut, vagy amíg a fogyasztó bizonyítékot nem szolgáltat arra vonatkozóan, hogy azt visszaküldte és a helyes címen kézbesítették.

Egyedi rendelésre készített, külön rendelt termékek esetében, a fenti feltételek mellett a következő módon van lehetőség visszafizetésre: A webáruház a www.niuni.eu webshopban levásárolható utalványt állít ki a fenti feltételeknek megfelelő összeggel.

A Vásárló viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségeket. A Vásárlót ezenfelül az elállás kapcsán egyéb költség nem terheli. 

Amennyiben a termékről felbontás során a kézbesítést végző személy (postai kézbesítő, futár) jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét, az értékesítés törlését az Eladó azonnal biztosítja. Bármilyen nemű sérülést, tartalomhiányt a küldemény kézbesítése során az átadó-átvevő közötti tényállási jegyzőkönyvnek kell tartalmaznia! Utólagos tartalomhiányért, esetleg sérülésért Az Eladó felelősséget vállalni nem tud!
Az elállási jog gyakorlására vonatkozó 17/1999. Kormányrendelet szövegét letöltheti a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapjáról.

A Vásárlót a következő esetekben nem illeti meg az elállási jog:

  1. olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a Vásárló személyére szabtak (pl: gravírozott termék esetén);
  2. a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § (1) bekezdés e) pontja alapján higiéniai okokból a fülbevalók esetén.
Niuni az Instagramon