Gyakran ismételt kérdések

Néhány esetben úgy tűnhet, hogy sikeres volt a rendelés, de mégsem futott be hozzánk. Ha semmilyen visszaigazoló mailt nem kaptál (a spam mappába sem), akkor érdeklődj az info@niuni.eu címen vagy a +36 30 291 8170-es telefonszámon!
Nem. A kérdéseket/részleteket egyeztethetjük ezeken a platformokon előtte, de rendelést rögzíteni kizárólag csak a webshopon keresztül, illetve indokolt esetben emailben tudunk, mert az ott írásban rögzített információk jutnak el az összes kollégához.
Minden esetben a lehető leghamarabb mailben, a Kapcsolat menüpont alatti űrlapon keresztül vagy a +36 30 291 8170-es telefonszámon kell jelezni a rendelés módosítást, rendelésszám említésével! Amennyiben már küldtünk értesítő mailt, hogy a csomagot összekészítettük és átadtuk a futárszolgálatnak, azután már nem tudunk módosítani a rendelésen.
A termékek rendelésre készülnek, így van készítési idejük. Néhány esetben viszont vannak előre elkészített termékek, illetve amikor kapacitásunk engedni, express feldolgozási lehetőséget is kínálunk, melyet a rendelés leadás folyamán a pénztár oldalon lehet választani. A lehetőségekkel kapcsolatban előre a +36 30 291 8170-es telefonszámon lehet érdeklődni.
Az ezüst medálos, zsinóros karkötők alapcsomagolása egy kicsi boríték, amit egy egyedi Niuni viaszpecséttel zárunk le. A pecsét minden alkalommal egyénileg kézzel készül és nincs belőle kettő ugyanolyan.
A borítékon belül a karkötők egy kártyára kerülnek kifeszítve.
A fülbevalók, nyakláncok, karláncok, illetve a Villain Collection teli darabja méretüknek megfelelő dobozkában érkeznek, szalaggal, pecséttel.
Ugyanezek a dobozok megvásárolhatóak bármelyik termékhez, mint díszdoboz.
A medálok, gyöngyök (nem Swarovski), márkajelző biléták mind 92.5%-os tisztaságú sterling ezüstből készülnek arany bevonatokkal.
Minden Niuni karkötőt ellátunk egy sterling ezüst márkajelző bilétával, amennyiben a vásárló nem szeretné másként.

Alapvetően a Niuni ékszerek állandó hordásra lettek tervezve így a mindennapi fürdés alapesetben nem tesz kárt bennük, de lehet általunk nem tudható tényező (bőrből kioldódó anyagok (gyógyszer miatt is), termálvíz, levegő kéntartalma, kozmetikumok, klór), ami hatására a sterling ezüst szulfidálódhat, illetve a zsinór reagálhat, így magában a víz nincs rájuk rossz hatással, de az előbbiek vagy egyéb tényező hatására az ezüst elkezdhet feketedni. Ez az folyamat hordás nélkül is bekövetkezhet, (ha nem megtisztítva, légmentesen tároljuk a darabot). Kezdetleges szulfid réteg ezüst medál esetében (arany bevonat nélkül) könnyen letisztítható, akár házilag is. Tehát nehéz megmondani, kinél hogyan viselkedik majd, de személyes tapasztalatunk, hogy sima tusfürdős fürdésnél nem lesz vele gond.

Az ezüst puha, de rugalmas anyag, így könnyen görbülhet, de törésre kisebb az esély. A zsinóros karkötők felvételénél gondosan ügyeljünk arra, hogy a zsinórok húzásával nehogy túl nagy erőt fejtsünk ki a medálok felszínére, széleire, mert eldeformálódhatnak.
Arany, illetve rosé arany bevonatú medáljainkon a bevonat idővel kophat, illetve ha folyamatos dörzsölésnek, karcolásnak van kitéve (pl Swarovski gyönggyel), ezért tanácsos odafigyelni, hogy a bevonatos medálok ne érintkezzenek szorosan más ékszerrel, órával.

A Miyuki Delica (11/0) üveggyöngy anyagából kifolyólag mérsékelten rugalmas, illetve színenként eltérő színtartósságú lehet. A nagy színválasztékból igyekeztünk tartósabb típusokat összeválogatni, de az egyéni hordási szokásoktól/körülményektől függően változhat a gyöngyök tartóssága, melyre garanciát vállalni nem tudunk.

A metál színű (Rose Gold 2x, Crystal CAL 2x, Aurum 2x) Swarovski gyöngyökön más ékszer mellett hordva –tapasztalataink alapján– csak több hónap után jelentek meg apró kopások az élek mentén.

Jelenleg 2 vastagságú zsinórt használunk:

Az 1mm-es poliamid zsinór a legsűrűbben használt, erős, szintetikus anyagú strapabíró zsinórunk. A tartósságuk színenként eltérhet, illetve az egyes színek árnyalata tekercsenként minimálisan különbözhet.
Garanciális zsinór csere lehetőségek a kézhez kapástól számított:
9 hónapon belül - feslés, fakulás, szöszösödés, kinyúlás;
3 hónapon belül - készítési hiba (csomó kibomlás, laza csomó);
1 hónapon belül - anyaghiba (színeresztés, szövéshiba)

Nem garanciális zsinór cserére díj ellenében bármikor van lehetőség.

A 1,5mm-es szatén zsinór fényes textúrájú, puhább tapintású, szintetikus anyagú, erős zsinór. A tartósságuk színenként eltérhet, illetve az egyes színek árnyalata tekercsenként minimálisan különbözhet.
Garanciális zsinór csere lehetőségek a kézhez kapástól számított:
9 hónapon belül - feslés, fakulás, szöszösödés, kinyúlás;
3 hónapon belül - készítési hiba (csomó kibomlás, laza csomó);
1 hónapon belül - anyaghiba (színeresztés, szövéshiba)
Nem garanciális zsinór cserére díj ellenében bármikor van lehetőség.

Zsinórcserét az info@niuni.eu címen vagy a Zsinór csere menüpont alatt lehet igényelni.
A karkötőknek többféle záródása, felépítése lehet:
Csúszócsomók
Nagyon kényelmes az állandó viselésre, nem lóg le zsinórvég, viszont fel- és levétele igényelhet némi segítséget, ezért csak azoknak ajánljuk, akik állandóan hordanák a karkötőt. Méretezése korlátozott oly módon, hogy ha valakinek nagyobb a kézfeje, mint a termékleírásban megadott állíthatóság legnagyobb értéke, akkor valószínűleg nem fogja tudni áthúzni a kézfején a maximálisan kitágított karkötőt, valamint ha a csukló kerülete kisebb, mint a termékleírásban megadott állíthatóság legkisebb értéke, akkor nem fogja tudni elég szűkre húzni a karkötőt a csuklón.
A zsinór két végén lévő csomó önmagán csúszik, így nincs lógó zsinórvég. Ha a szál kereszteződése vagy visszahajtása a csuklón felül van és alul találkozik a két vége, akkor a csomók egymáshoz közelebb húzásával szűkíthető, illetve a csomók egymástól elhúzásával tágítható a karkötő.

Ha a szál felül szimplán fut és a két vége alul keresztezi egymást, akkor a csomókat egymástól messzebbre húzva szűkíthető, illetve a csomókat egymás felé húzva tágítható a karkötő.

Makramé
Könnyű le- és felvétel, azoknak ajánljuk akik sűrűbben cserélgetik karkötőiket és nem zavarja őket a két kilógó zsinórvég.
Méretezése csak a kitágításnál korlátozott, tehát ha teljesen kitágítva átmegy a karkötő a kézfejen, akkor azon belül nagy valószínűséggel elég szűkre lehet húzni.
Ha a szál a csuklón felül szimplán fut és a két vége alul keresztezi egymást, akkor a kereszteződésre kerül egy különálló csomósor (makramé), melyben csúsztathatóak a szál kilógó végei.
Minden karkötő megvalósítható lógóvéges, makramés módon, de nem minden karkötő valósítható meg csúszócsomókkal. Ez a medál formájától is függ.
Minden karkötő megvalósítható lógóvéges, makramés módon, de nem minden karkötő valósítható meg csúszócsomókkal. Ez a medál formájától is függ.
A felépítés megváltoztatása a legtöbb esetben díjtalan csak a rendelés megjegyzés mezőjébe kell beírni, de előtte a konkrét elképzeléssel kapcsolatban érdeklődjön az info@niuni.eu címen vagy a +36 30 931 9325-ös számon!
Több esetben variálhatóak a zsinórok, tehát használható más zsinór az adott alapzsinór helyett, de néhány esetben nem:
– Vékonyabb morse gyöngyeibe, illetve az icipici szív gyöngyökbe túl vastag a szaténzsinór, nem fér át a gyöngy lyukán.
– Az alapból 1mm-es poliamid zsinóros medálokhoz használható vastagabb, de csak akkor, ha a medál ‘résein’, lyukain átfér.

– Az alapból 1,5mm-es szaténzsinóros medálokhoz használható vékonyabb zsinór, akár duplán vezetve is.

Más zsinór használata díjtalan, csak a rendelés megjegyzés mezőjébe kell beírni, de előtte a konkrét elképzeléssel kapcsolatban érdeklődjön az info@niuni.eu vagy a +36 30 931 9325-ös számon!
Viszonylag sokféle zsinórunk van, több vastagságban is, ami egyáltalán nincs fent a webshopban, így egyedi igény alapján azokat is fel tudjuk használni. Ezzel kapcsolatban érdeklődjön az info@niuni.eu címen vagy a +36 30 931 9325-ös számon!
Egyedi morse karkötőt ezen az oldalon lehet tervezni és megrendelni: https://niuni.eu/termekkategoria/morse-tervezo/
Az alap medáljaink lézervágással készülnek, mely eljárással teljesen egyedi forma csak nagyobb mennyiségben rendelhető és időigényes (1-2 hónap). Egyetlen darab egyedi formát kézzel vágnánk ki, mely anyagában és színében is csak ezüst tud lenni. Emelett meglévő gravírozható medáljainkra bármit fel tudunk gravírozni. Kezdésnek egy képet kérnénk a mintáról az info@niuni.eu címre, és hogy mi lenne az elképzelés.
Bármikor cseréljük a zsinórt karkötő típustól függően 1290Ft-2500Ft ellenében, illetve a vásárlót terhelik a szállítással felmerülő költségek.
Amennyiben a mi hibánkból adódó a probléma, úgy állunk minden felmerülő költséget.
Ezügyben jelezzen az info@niuni.eu címen!
Sok esetben a vásárló nem ismeri a csúszócsomó működését, és azt hiszi, hogy baba karkötőt kapott. Ez okból minden rendeléshez mellékelünk egy útmutatót a szállító borítékban.
Amennyiben mégsem lenne megfelelő a méret, használatlan állapotban visszavesszük a darabot és cserélhetjük nagyobbra. Használt állapotában bármikor újra kötjük a zsinórt más méretűre a karkötő felépítésétől függően 1290Ft-2500Ft ellenében, illetve a vásárlót terhelik a szállítással felmerülő költségek.
Amennyiben a mi hibánkból adódó a probléma, úgy állunk minden felmerülő költséget.
Ezügyben érdeklődjön az info@niuni.eu címen!
Használatlan állapotban visszavesszük a darabot és cserélhetjük más felépítésűre. Használt állapotában bármikor újra kötjük a zsinórt más felépítésűre a karkötő felépítésétől függően 1290Ft-2500Ft ellenében, illetve a vásárlót terhelik a szállítással felmerülő költségek.
Amennyiben a mi hibánkból adódó a probléma, úgy állunk minden felmerülő költséget.
Ezügyben érdeklődjön az info@niuni.eu címen!
Két opció áll rendelkezésre:

Csere: Amennyiben használatlan állapotban visszakapjuk a terméket, cserélhetjük egy másik termékre, az árkülönbözet egyeztetésével. A szállítással felmerülő költségeket a vásárlót terhelik.

Elállás: Amennyiben nincs szükség másik termékre való cserére, a vásárlónak jogában áll a vásárlástól való elállás, a csomag átvételétől számított 30 napon belül. Az elállási jog nem érvényesíthető a gravírral ellátott termékekre, illetve a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § (1) bekezdés e) pontja alapján higiéniai okokból a fülbevalókra.
Egyedi morse, medál kombinálva gyönggyel, vagy saját terv alapján készített medál esetében a vételárat csak utalvány formában tudjuk visszaadni.
A vásárlástól való elálláskor a nem kívánt terméket küldje vissza a következő címre:
Modolean Kft.
Mozaik utca 6.
1033 Budapest
Magyarország

A vásárló köteles a visszajuttatás költségeit állni, amennyiben hibátlan terméket küld vissza. A visszaküldés során, a csomag esetleges elvesztéséért, vagy megsérüléséért felelősséget vállalni nem tudunk. A vásárló felelőssége gondosan becsomagolni és a megfelelő formában postára adni. Amennyiben utánvétesen érkezik a csomag, nem kerül átvételre.
Ha az elállási jog alapján visszaszállított áru nincs kifogástalan, újra eladható állapotban, akkor a vásárló kártérítésre kötelezhető.
A kereskedő mielőbb, de a visszaküldött áru kézhez kapástól számított 14 napon belül visszatéríti a fogyasztó által megfizetett összeget, beleértve adott esetben a szállítás költségeit is. A kereskedő a visszatérítést online, a fogyasztó által az eredeti ügylet során használt számlára utalja vissza, illetve ha a fizetés utánvétellel történt, akkor a vásárló által megadott számlára.
Amennyiben a vásárló kifejezetten a legkevésbé költséges szokásos szállítási módtól eltérő szállítási módot választ, a kereskedő nem köteles visszatéríteni az ebből eredő többletköltségeket.
A kereskedő – amennyiben nem vállalta, hogy az árut maga szállítja vissza – mindaddig visszatarthatja a visszatérítést, amíg vissza nem kapta az árut, vagy amíg a fogyasztó bizonyítékot nem szolgáltat arra vonatkozóan, hogy azt visszaküldte és a helyes címen kézbesítették.
Az elállási jog gyakorlására vonatkozó 17/1999. Kormányrendelet szövegét letöltheti a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapjáról.
Csere csomagként küldenénk a helyes terméket, és annak az átvételekor kell visszaadni a helytelenül küldött darabot. A szállítással felmerülő költségeket álljuk. Ezügyben érdeklődjön az info@niuni.eu címen!
Niuni az Instagramon